Nature Colours distribuie produsele WESSEX RESINS AND ADHESIVES LIMITED din Marea Britanie.

 

Nature Colours este o companie cu capital romanesc, existenta pe piata din anul 2008, care distribuie pe teritoriul Romaniei si tarile invecinate o varietate de materii prime si echipamente atat pentru pentru industria de lacuri si vopsele, cat si pentru industrii ca: auto, metalurgie, cerneluri tipografice, fibre sintetice, hartie, cauciuc, ceramica, materiale de constructie, adezivi, rasini sintetice, s.a.m.d.

Incepand cu 2014, Nature Colours comercializeaza adezivi, filleri, fibra de sticla sub forma de benzi si tesatura, accesorii si ustensile amestecare si aplicare, etc., destinate producatorilor de barci (si nu numai), dar si atelierelor de reparatii si intretinere a acestora, aplicatiilor casnice, etc.

Compania Nature Colours comercializeaza produse WESSEX SYSTEM Epoxy, companie care isi are originea in dezvoltarea sistemelor epoxidice de catre fratii Gougeon, care, la sfarsitul anilor ‘60, le-au facut propice pentru utilizarea ca protectie impotriva umezelii prin acoperirea suprafetelor de lemn si fibra de sticla.

Fondata in 1981, Wessex Resins & Adhesives Limited a distribuit initial o gama de produse specifice industriei navale, incluzand un numar mare de formulari epoxidice livrate catre Royal Navy in baza unor contracte pe termen lung cu Ministerul Apararii si, desigur, produse ale propriului brand. Distribuirea rapida a acestor materiale, coroborata cu un service post vanzare de calitate, au consacrat Wessex Resins in domeniul naval, in patru ani impunandu-se mutarea intr-un spatiu mai generos, care sa satisfaca exigentele impuse de dezvoltarea activitatii.

Utilizand spatiul suplimentar disponibil, compania a abordat fabricarea rasinilor epoxidice si a intaritorilor si si-a extins canalele de distributie in toata Europa.

In anii 80 Gougeon Brothers au migrat catre industria materialelor compozite prin introducerea sistemelor epoxidice PRO-SET si in 1990 Wessex Resins a intrat pe aceasta piata, fabricand noua gama de produse sub o licenta similara celei sub care au fabricat cu succes materiale sub brandul West System.

Toate produsele WESSEX corespund standardului de management al calitatii BS EN ISO 9001:2008 si ambele game de epoxidice WEST SYSTEM si PRO SET au aprobarea Lloyd’s Register of Shipping, fiind supuse unui program extins de testare.

Cu aceste produse consacrate compania furnizeaza un excelent suport tehnic, recunoscut pe scara larga, atat de catre amatori, cat si de catre profesionisti, ca un serviciu fara egal in industria de profil.

O lista doar partiala a constructorilor de ambarcatiuni britanici consacrati cu care lucreaza WESSEX RESINS & ADHESIVES Ltd si care folosesc produsele acestei firme, include companii precum BERTHON, FAIRLINE, SEALINE, PRINCESS, SPIRIT YACHTS, SUNSEEKER, SYS, OVINGTON, SOUTHERLY, NORTHSHORE, MEGA Performance Kayaks si FARROW&CHAMBERS.

 

De ce WEST SYSTEM epoxy?

Toate sistemele epoxidice sunt diferite, marcile variind considerabil d.p.d.v. al formularii, calitatii materiilor prime si compatibilitatii cu mediul marin precum si alte medii extreme. Nu este dificil sa comercializezi un sistem epoxidic de uz general pentru industria maritima sau sa dezvolti o formulare a unui produs care sa aibe cateva caracteristici favorabile, sacrificand insa alte proprietati fizice importante. Este mult mai dificil sa echilibrezi toate proprietatile fizice si mecanice necesare unui sistem epoxidic marin, de calitate. Definirea criteriilor de performanta si dezvoltarea unei formulari care sa indeplineasca rigorile acestora, necesita cunostinte tehnice avansate, un program riguros de testare, incercari in teren, un contact continuu cu industria de profil si experienta directa cu constructorii actuali de ambarcatiuni de inalta performanta si alti utilizatori de materiale compozite.

WEST SYSTEM epoxy este realizat pentru constructia si repararea ambarcatiunilor, de catre specialisti cu experienta, care cunosc structura chimica si tehnologia inglobate in sistemele actuale de inalta performanta.

Cu o experienta de peste 40 ani in dezvoltarea sistemelor epoxidice cu aplicatii marine, Gougeon Brothers Inc si Wessex Resins & Adhesives Ltd au continuat sa dezvolte formulari, sa testeze si sa imbunatateasca rasinile si intaritorii WEST SYSTEM pentru a crea cel mai echilibrat si de incredere sistem epoxidic disponibil astazi.